Banános tekercs, karamell öntettel

Banános tekercs, karamell öntettel

0

HozzávalókTészta13 dkg sütemény liszt0,5 tk szódabikarbóna0,5 tk só0,25 tk sütőpor2 db tojás15 dkg cukor, osztva1 db (közepes nagyságú) banán,...

Hozzávalók
Tészta

  • 13 dkg sütemény liszt
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk só
  • 0,25 tk sütőpor
  • 2 db tojás
  • 15 dkg cukor, osztva
  • 1 db (közepes nagyságú) banán, összetörve
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 tk citromhéj, reszelve
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 ek porcukor

Töltelék

  • 11 dkg krémsajt, csökkentett zsírtartalmú
  • 11 dkg barnacukor
  • 0,5 vanília aroma
  • 240 ml tejszín, habbá verve

Béleljünk ki vékonyan megvajazott sütőpapírral egy nagy, lapos tepsit (38 x 25 cm)
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a sütőport.

A tojásokat keverjük habosra 10 dkg cukorral, adjuk hozzá a banánt, a vaníliát és a citromhéjat.
A fehérjéket verjük habbá a maradék (5 dkg) cukorral.
A lisztes részt keverjük össze a banánossal, majd forgassuk össze a habbal.
Terítsük el az előkészített tepsiben és süssük 190 °C hőmérsékletű sütőben kb. 10-12 percig (érintésre rugalmas). Hagyjuk 5 percig hűlni, fordítsuk rá porcukorral meghintett textilre, húzzuk le róla a sütőpapírt, és a rövidebb oldala felől tekerjük szorosan fel.
Tegyük rácsra kihűlni.
A töltelékhez keverjük a krémsajtot, a barna cukrot és a vaníliát simára, amíg a cukor feloldódik. Forgassuk össze a tejszínhabbal és töltsük meg vele a tésztát.
Tálaláshoz szórjuk meg porcukorral, csurgassunk rá karamell öntetet.


Forrás: www.ladybehindthecurtain.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!