Bögrés fánk, hetente elkészítem, mert nem kell keleszteni, percek alatt meg van és nagyon ízletes!

Bögrés fánk, hetente elkészítem, mert nem kell keleszteni, percek alatt meg van és nagyon ízletes!

0

Sokan szeretik a fánkot, de a háziasszonyoknak nem mindig van idejük elkészíteni, bedagasztani, megkeleszteni és a tűzhely mellett állni ameddig...

Sokan szeretik a fánkot, de a háziasszonyoknak nem mindig van idejük elkészíteni, bedagasztani, megkeleszteni és a tűzhely mellett állni ameddig kisül. Ma egy olyan fánk receptjét hoztuk el nektek, amelyet nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul sütőben sül.

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt,
  • 1/3 bögre porcukor,
  • 3/4 kiskanál szódabikarbóna,
  • 3/4 kiskanál sütőpor,
  • 1/2 bögre joghurt,
  • 1 tojás,
  • 1 kiskanál vanília kivonat,
  • 250 g áfonya

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral.

Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással.

Ezt a keveréket öntsük a lisztes masszához.

Tegyük bele az áfonyát és keverjük jól össze. Bármilyen erdei gyümölcsöt használhatunk ízlés szerint.

Olajozzuk ki a muffin formákat és töltsük a formákba a fánk tésztát de, csak 2/3 részéig, mert sütés közben még nőni fog.

Előmelegített sütőben 190 fokon süssük a fánkot 10 percig, (vagy ameddig megpirulnak).

Az elkészült fánkot melegen fogyasszuk, porcukorral megszórva. Jó étvágyat!

Forrás: bidista.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!