Feltekeri a tésztát, majd elköti középen. Várd meg mi lesz belőle, ha kijön a sütőből! (videó)

Feltekeri a tésztát, majd elköti középen. Várd meg mi lesz belőle, ha kijön a sütőből! (videó)

0

Ha szereted az olyan édességeket, kalácsféléket, amelyek elkészítése nem egy nehéz feladat és még nagyon finomak is, akkor ezt a receptet neked is ki...

Ha szereted az olyan édességeket, kalácsféléket, amelyek elkészítése nem egy nehéz feladat és még nagyon finomak is, akkor ezt a receptet neked is ki kell próbálnod!

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 csésze tej
  • 2 tojás
  • >
  • egy fél csésze olvasztott vaj
  • 4 csésze liszt
  • egy fél csésze cukor
  • 2,5 fél teáskanál élesztő

Elkészítés:

A hozzávalókat tegyük egy tálba, és alaposan keverjük össze egy mixer segítségével, majd hagyjuk pihenni addig, amíg elkészül a töltelék. Ezután tekerjük fel, vágjuk darabokra, és helyezzük a kis fészkeket a kivajazott tepsibe.

Mire lesz szükség a krémhez?

Szerezzünk be 100 gramm túrót, egy fél csésze olvasztott vajat, ⅕ csésze porcukrot, 1 teáskanál vaníliakivonatot. Ezeket a hozzávalókat keverjük össze, és öntsük a sütőből kivett darázsfészkek tetejére.

A darázsfészkeket 15 percig süssük kb., e., ez idő alatt szép pirultak lesznek. Ha még melegen rárakjuk a krémet, akkor rá fog olvadni, és kellemesen beissza a ropogós sütemény.

Íme a videó az elkészítéséhez!

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!