Figyelem! Vigyázzon ha albán pékségben vásárol! Mutatjuk mi nem az, mint aminek látszik! Legyen óvatos, az egészsége mehet rá! Figyelmeztetés a magyar vásárlóknak!

Figyelem! Vigyázzon ha albán pékségben vásárol! Mutatjuk mi nem az, mint aminek látszik! Legyen óvatos, az egészsége mehet rá! Figyelmeztetés a magyar vásárlóknak!

0

VIGYÁZAT AZ ALBÁN PÉKSÉGEKKEL! ERRŐL TUDJON HA ALBÁN PÉKSÉGBEN VÁSÁROL! FIGYELMEZTETÉS A MAGYAR VÁSÁRLÓKNAK! Akcióterv a minőségi péktermékekért A...

VIGYÁZAT AZ ALBÁN PÉKSÉGEKKEL! ERRŐL TUDJON HA ALBÁN PÉKSÉGBEN VÁSÁROL! FIGYELMEZTETÉS A MAGYAR VÁSÁRLÓKNAK!

Akcióterv a minőségi péktermékekért

A minőségi péktermékeket készítő magyar sütőipari cégek érdekében a fogyasztói tudatosság emelésére, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztésére van szükség.

A Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Pékszövetség képviselői egyeztetést tartottak az albán pékségekkel kapcsolatban a közelmúltban felmerült kérdésekről. Egyetértettek abban, hogy a probléma megoldását jelentősen segítheti a fogyasztói tudatosság emelése, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztése és ismertté tétele, mely a kormány nemrég elfogadott 20 pontos akciótervének is két kiemelt sarokköve.

Véleményük szerint fel kell hívni a vásárlók figyelmét, hogy a tisztességtelen vállalkozások (köztük az albán pékségek is) azzal bújnak ki az idén nyáron életbe lépett új beltartalmi és minőségi előírások alól, hogy más néven (például kenyér helyett buciként) forgalmazzák termékeiket.

Ezzel pedig nem csak versenyelőnybe kerülnek, hanem sok esetben a fogyasztókat is megtévesztik. Az egyeztetésen résztvevő szervezetek ezért a vásárlók tájékoztatását és a fogyasztói tudatosság növelését kulcsfontosságúnak tartják.fotó:illusztráció 

Forrás: palyazatinfok.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!