Hevesi krémes

Hevesi krémes

0

Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás sárgája 20 dkg cukor 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál kakaó 13 evőkanál víz A krémhez: 7 tojás fehérje 7-10...

Hozzávalók:

A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
13 evőkanál víz
A krémhez:
7 tojás fehérje

7-10 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl víz
A díszítéshez:
3-4 dl tejszín
reszelt csokoládé

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb. 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal, és a tészta tetejére kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt krém tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval gazdagon megszórjuk.


Forrás: www.facebook.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!