MÁKOS KRÉMES

MÁKOS KRÉMES

0

Tészta:40 dkg liszt1 csomag sütőpor1 egész tojás2 tojássárgája25 dkg margarin10 dkg porcukorÖsszegyúrjuk, keveset félreteszünk, a többit kinyújtjuk...

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Összegyúrjuk, keveset félreteszünk, a többit kinyújtjuk és tepsibe fektetjük (nagy gáztepsi).

Töltelék:

  • 40 dkg mák
  • 20 dkg cukor
  • pici tej
  • 2 tojásfehérje

A mákot a cukorral és  pici tejjel leforrázzuk. Ha kihűlt, beleforgatjuk a 2 tojásfehérjéből vert habot. Ezt a tölteléket simítjuk rá a tésztára.

A félretett tésztából pici golyókat formázunk, majd beledobáljuk a mákba. 160°C-on sütjük kb. 35-40 percig.

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Amíg sül, a vanília pudingot megfőzzük a tejben, kihűtjük, majd összedolgozzuk a porcukros margarin keverékével. Ezt a krémet a kisült, kihűlt tésztára kenjük, majd reszelt csokival díszítjük.

Kovácsné Piti Annamária receptje.



Forrás: webcukraszda.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!