Vigyázat! Veszélyes bogárra hívják fel a figyelmet! Egyre többen ébrednek reggel ilyen csípésekkel! Azonnal fertőtleníteni kell! Kóros vérszegénységet, nagyfokú vashiányt okozhat a csípése! Kórházi ke

Vigyázat! Veszélyes bogárra hívják fel a figyelmet! Egyre többen ébrednek reggel ilyen csípésekkel! Azonnal fertőtleníteni kell! Kóros vérszegénységet, nagyfokú vashiányt okozhat a csípése! Kórházi ke

0

Nagyon nehéz észrevenni, de gyanakodj, ha ezeket tapasztalod magadon, vagy a családodon! Egy 60 éves férfi orvoshoz került, miután hosszú hónapokon...

Nagyon nehéz észrevenni, de gyanakodj, ha ezeket tapasztalod magadon, vagy a családodon!

Egy 60 éves férfi orvoshoz került, miután hosszú hónapokon keresztül küzdött alvászavarral és súlyos letargiával. A számos egészségügyi problémája mellett, a múltjában fellelhető volt a depresszió, a diabétesz, az alkohol – és drogfüggőség. Mégis nem ezek okozták számára a nagyfokú vérszegénységet, hanem a lakását elárasztó ágyi poloskák.

A bogarak annyira elszaporodtak, hogy az orvos, a vizsgálat során, szabad szemmel látta őket a beteg bőrfelületén. Habár nem állapítottak meg belső vérzésre utaló tüneteket, az elvégzett laborvizsgálatok mégis nagyfokú vashiányt mutattak ki.

Az orvos által felírt étrendkiegészítők és vitaminok sem hozták meg a kívánt hatást, és a férfi komoly kórházi kezelésre szorult.

Hogyan is támadják az emberi szervezetet az ágyi poloskák?

Az ágyi poloskák köztudottan az ember vérével táplálkoznak. A férfi esetében a folyamatos vérveszteséget, melyet a poloskák okoztak számára, nem tudta újra termelni a szervezete. Az ágyi poloskák kimondottan szeretik a túlzsúfolt helyeket, mint amilyenek a szállodai szobák, menhelyek vagy öregotthonok. A napi takarítás és fertőtlenítés elengedhetetlenül szükséges az ilyen helyeken. Bár ritkán, de előfordulhatnak tiszta helyeken is, azért zömében a piszkot kedvelik ezek az élősködők.

Melyek a vérszegénység tünetei?

A vérszegénység az alábbi tünetekkel járhat:

fáradtság

gyengeség

szédülés és fejfájás

sápadt bőr

szabálytalan szívverés

légzési nehézség

Első körben ezek a tünetek észrevétlenek maradhatnak, majd fokozatosan erősödnek és akár kórházi kezelést is igényelhetnek. Miután megszabadultunk az élősködőktől, orvosi tanácsra szedjünk étrend kiegészítőket, és fogyasszunk vitaminokban gazdag élelmiszereket.

A nagyon súlyos vérszegénység adott estben kórházi kezelést és vérátömlesztést is igényelhet.

(filantropikum)

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!