Almás pite, ahogy a Nagymamám csinálta

Almás pite, ahogy a Nagymamám csinálta

0

Hozzávalók 40×30-cm tepsihez: A tésztához: • 60 dkg liszt • 25 dkg zsír • 4 db tojás...

Hozzávalók 40×30-cm tepsihez:
A tésztához:
• 60 dkg liszt
• 25 dkg zsír
• 4 db tojás sárgája
• 1/2 cs sütőpor
• 1 kis pohár tejföl
• csipet só
• 15 dkg kristálycukor

A töltelékhez:
• 2 kg alma
• 15 dkg kristálycukor /almától függően /

• őrölt fahéj


A tetejére:
• 1 db tojás a kenéshez


Elkészítés:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.
A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.
A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.
A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket majd, befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Forrás: www.facebook.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!