Doboskocka “Évikétől”

Doboskocka “Évikétől”

0

Az egyik kedvenc süteményem receptjét írom most le. Elkészítése egyszerű és nagyon finom!Hozzávalók:60 dkg liszt,1 kávéskanál szódabikarbóna,15 dkg...

Az egyik kedvenc süteményem receptjét írom most le. Elkészítése egyszerű és nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 15 dkg cukor,
  • 5 dkg margarin,
  • 2 egész tojás,
  • 1 vaníliáscukor,
  • 4 evőkanál méz,
  • 1,5 dl tej.

  1. A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).

  2. K r é m : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük.
  3. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
  4. Tetejére  c s o k i m á z   kerül.

Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni!
J ó   é t v á g y a t !

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!